bilgi istegi, parathormon yüksek

2 hafta önce genel bir check up yaptırdım ancak sonuçlarımı doktora gösteremeden uzun bir süreliğine yurtdışına geldim.
bütün değerlerim güzel ancak parahotmonum yüksek çıktı.
*Kalsiyum (serum) 9.13 mg/dl 8.6 – 10.7
*Ultra Sensitif TSH 1.84 mIU/l (0.27 – 5.01)
*PTH-C (Intact) 95 I (9 – 65)
ciddi bir durum mudur? veya gebe kalmama engel olabilir mi?

cevap:

durumunuz hakkında sadece bir tetkik sonucuyla karar verilemez. Sadece tetkik sonucu oluşan şüpheli durum için ayrıntılı muayene veya tetkik istenebilir. Ancak bunların sonucunda durumunuzun ciddiyeti hakkında kesin bir kanaat oluşur. Şu haliyle sadece “parathormonunuz” daki artış tek başına bir anlam ifade etmez. Gebe kalmanızı engelleyecek bir durum değildir… Parathormonun neden yüksek çıktığını araştırmak gerekir… Bunun için bir dahiliye polikliniğine başvurmalısınız…

saglikdanisma hakkında 20405 makale
Bu yazı saglikdanisma.NET editörü tarafından yayınlanmadan önce TIP DOKTORU tarafından değerlendirilmiş ve bilimsel doğruluğu onaylanmıştır. Yazı içeriğinden kaynak gösterilen kişi/kurum sorumludur. Kaynak gösterilmeden yayımlanmış yazıların içeriği ve telif haklarıyla ilgili şikayetlerinizi bize her zaman iletişim sayfasından iletebilirsiniz. Bu sitedeki yazılar kullanıcılarını bilgilendirmek için yayınlanmıştır. Rahatsızlığınızın tanısı veya tedavisi için önerilerde bulunmaz, doktorunuzun tavsiyelerinin yerine geçmez. Site kullanıcıları site kullanım koşullarını bu sayfada okumuş ve kabul etmişlerdir.

İlk yorum yapan olun

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.