online

  • ALT AST oranı
    Kronik hepatit B hastasıyım. HBV DNA viral yük tedaviden önce 9155 ti.İlaç kullanmaya başladıktan sonra 378 e düştü.(Bununla birlikte diğer değerlerim de düştü Hbsag-Antihbs- HBeAg -ANTİHBe ) İlaç kullanmaya başlamadan önce AST 52 (5-31) ALT 27(5-32) idi. Hepatit B için Enketavir etken maddeli ilaç kullanmaya başladım.AST 25 (5-34) ALT 9 (0-55) olarak düştü. Sormak istediğim …

    ALT AST oranı Devamı »

  • ilacı sıcak su ile hazırlamak
    Amoklavin’i sıcak su ile hazırlarsak ne olur? Amoklavin, Augmentin, Klamoks, Bioment, Croxilex, Kalvunat, Kalvupen, Azitro, Zitromax, Cefaks, Sefatin, Aksef, Cefurol, Multisef, Enfexia, Sefuroks, Serozil, Macrol… gibi diğer bir çok toz halindeki bebek/çocuk antibiyotikleri hazırlarken kaynatılmış ve soğutulmuş su kullanılması önerilir. Kaynatmadaki amaç suda muhtemel olabilecek mikropların öldürülerek daha saf hale getirilmeye çalışılmasıdır. Karışımı hazırlarken kullanılacak suyun …

    ilacı sıcak su ile hazırlamak Devamı »

  • ms hakkinda
    2016 yilinda sag gozumde tamamen gorme kaybiyla doktora gittim bilateral karotid arter renkli doppler incelemesinde her iki karotis sistemde hemodinamik olarak stenoz olusturmayan aterom plaklari ve intimal duvar kalinlasmalari goruldu doktor ilerde ms adayi olabilecegimi soyledi oprik norit teshisi koydu 4 gun boyunca kartizon tedavisi aldim damardan 3ay lcerisinde gormeye basladim ama su son 20 …

    ms hakkinda Devamı »

  • Adet erkene alma
    Ben yazz 24+4 kullanıyorum. Adetimi 1 gün erkene alayım diye son beyaz hapı içmedim ve diğer pakete başladım. Tam regl olacakken durdu. Bu bir sorun teşkil eder mi? Cevap: İlacın beklenmeyen bir yan etkisi oluşmuş durumda. Konuyla ilgili doktorunuza mürcaat ederek, kanamanın durma nedeninin ortaya konmasını sağlayın. Bu ancak tetkik ve muayene neticesine göre belirlenir. …

    Adet erkene alma Devamı »

  • soru: hamile kalma
    erkek arkadaşımla 1 gün önce ilişkiye girdik. kızlık zarım bozulmadı sürtünme oldu. erkek arkadaşım sırtımda bir yere boşaldı ama onu silerken az bir şey vajinaya değdi diyor acaba hamile kalır mıyım? bi 10 dk sonra hemen duşa girdim. Adetime daha 14 gün var. cevap: ne zaman cinsel ilişkiye girerseniz hamile kalacağınızla ilgili yazımıza bir göz …

    soru: hamile kalma Devamı »

  • soru: hamile kalmam mümkün mu
    Eşimle iliskiye girdik bir saat sonra tekrar oldu hamile kalma ihtimalim var mi cevap: Hamile kalma  konusunda yazımıza göz atınız. Oradaki şartlar gerçekleştiyse hamile kalma ihtimaliniz vardır. Eğer hamile kalmak istiyorsanız bu konudaki yazımıza bakınız. Hamile kalamıyorsanız bu yazımızı okumalısınız.
  • soru: diyabet miyim
    merhaba 13 yasındayım anne ve baba tarafımda tip 2 dıyabet hastaları var bende diyabet belirtileri var. teyzem seker olcüm cihazıyla sekerimi olçtu aclık sekerim 101 cıktı tokluk sekerim ise yemek yedikten yarım saat sonra 190 bır saat sonra 188 bir bucuk saat sonra 133 iki saat sonra 90 a düstü gün içinde olctugumuzde 160 ve …

    soru: diyabet miyim Devamı »

  • soru: aids bulaşma ihtimali
    Merhabalar, bir süre öncesinde amsterdam red light bölgesinde bir hayat kadınıyla cinsel ilişkim oldu. tüm ilişki esnasında korunuyordum. herhangi bir öpüşme vs yaşanmadı sadece vajinal ve oral (korunmalı tabii.) yine de endişelendim ve belirtilere baktığımda koltuk altında şişliğin belirtiler arasında yer aldığını gördüm. bu bende de vardı. (biraz ağrılı 2 gün kadar süren bir şişlik …

    soru: aids bulaşma ihtimali Devamı »

  • soru: ertesi gün hapı
    16 mayısta sevgilimle korunmasız cinsel iliski yaşadık.içime birkaç damla kaçmış olabilecegini söyledi.17 mayista yaklasik 30 saat sonra ella adinda bir ertesi gün hapı kullandım.19 mayısta tekrar bir cinsel iliski yasadık. bu sefer kesin olarak icime bi kac damla kactı. tekrar bir ertesi gün hapi daha kullanamiyorum.çok endişeliyim. yaza nişanım var ama kesinlikle hamile kalmamaliyim .lütfen …

    soru: ertesi gün hapı Devamı »

  • Soru: Nefes Kesilmesi
    3 hafta önce şiddetli öksürük problemim vardı. Dahiliyeye gittim ilaç kullanmaya başladım sonraları öksürürken nefesim kesilmeye başladı . Göğüs hastalıklarına gittim akciğer filmi kan tahlili ve solunum testi yaptılar sonuçlar iyi çıktı. Tekrar ilaç tedavisine başladım ama geçmedi. beni KBB bölümüne gönderdiler orada da bir sorun çıkmadı ama nefes kesilmelerim devam ediyor ve de kusma …

    Soru: Nefes Kesilmesi Devamı »

  • göğüs kafesimde şekil bozukluğu
    Hocam benim sol göğüs kafesim sağ göğüs kafesime göre içeride . giydiklerim hiç yakışmıyor doktora gittim sadece estetik açısından sorun olur dedi ameliyat olmak istemiyorum . Ne yapmamı önerirsiniz lütfen yârdim edin… – göğüs kafesimde şekil bozukluğu göğüs kafesi şekil bozukluğu nedeniyle doktorunuzun yaptığı muayene neticesinde fizyolojik herhangi bir sorun olduğu tespit edilmemiş. Dolayısıyla hayati …

    göğüs kafesimde şekil bozukluğu Devamı »

  • et beni
    bacağımın üst kısmında aşağıya doğru küçük bir tane et beni çıktı.Küçük olmasına rağmen yürürken beni rahatsız ediyor ve acıtıyor. Sizce ne yapmalıyım ? Ben sizin gündelik işlerinizi yapmanıza engel teşkil ediyorsa bir plastik cerrahi uzmanına müracaat edin. Ufak bir operasyonla köküyle beraber sizi rahatsız etmeyecek şekilde beni yerinden çıkaracaktır. Siz kendiniz koparmaya çalışmayın yara yeri …

    et beni Devamı »

  • ilaç kullanıyorum hala başım dönüyor
    glukoz 96 ure 34 urık asıt 9.6 total kolestrol 262 trıgliserıd 231 hdl kolestrol 37 ldl kolestrol 179 alt 64 ast 36 glıkolıze hemoglobın 5.2 hemoglobın 19.79 a1c 0.662 bu testlerı 24/10/2013 tarıhınde yaptırdım esas problemım bas donmesı sıkayetım  nısan ayından bu yana devam edıyor tedavısı ıcın kulak burun bogaz doktorumdan vastarel mr kullanmam ıstendı …

    ilaç kullanıyorum hala başım dönüyor Devamı »

  • Hamilelik döneminde şeker testi yüksek çıktı
    25 haftalık hamileyim. 50 gr şeker testinde sonuç 151 çıktı bunun üzerine doktorum 100 lük test istedi. Onun da sonuçları açlık :85 1 .saat:110, 2.saat :128, 3 saat :109 çıkmıştır. bu sonuçlara göre durumum nedir ve ne yapmam gerekir. tşkler Glukoz Tolerans Bozukluğu olabilir. Bunun için tetkiklerinizi, tetkikleri isteyen doktorunuza, sizi takip eden doktorunuza ve …

    Hamilelik döneminde şeker testi yüksek çıktı Devamı »