BIGtheme.net http://bigtheme.net/ecommerce/opencart OpenCart Templates

cevap: tahlil sonucu

size tahlil sonucumu sormak istiyorum.yardımcı olursanır çok memnun kalırım.

TANI: Malignite veya intraepitelyal lezyon yönünden negatif servikovajinal smear  Reaktif sellüler değişiklikler şiddetli inflamasyon ve reperasyon bulguları

NOT: Smear değerlendirilmek için yaterli niteliktedir. Arada metaplastik hücre gözlemlenmiştir.

cevap:

genel değrlendirmede herhangi bir kötü huylu lezyona saptanmamış ancak alınan örnekte kötü huylu kansere neden olan hücrelere rastlanmış. Bu durumda kontrollerinizi aksatmamanız gerekir. doktorunuz kontrollerin sıklığını arttırmak isteyebilir. Lütfen doktorun uzun tavsiyelerini dinleyin…

About saglikdanisma

Bu yazı saglikdanisma.NET editörü tarafından yayınlanmadan önce TIP DOKTORU tarafından değerlendirilmiş ve bilimsel doğruluğu onaylanmıştır. Yazı içeriğinden kaynak gösterilen kişi/kurum sorumludur. Kaynak gösterilmeden yayımlanmış yazıların içeriği ve telif haklarıyla ilgili şikayetlerinizi bize her zaman iletişim sayfasından iletebilirsiniz. Bu sitedeki yazılar kullanıcılarını bilgilendirmek için yayınlanmıştır. Rahatsızlığınızın tanısı veya tedavisi için önerilerde bulunmaz, doktorunuzun tavsiyelerinin yerine geçmez. Site kullanıcıları site kullanım koşullarını bu sayfada okumuş ve kabul etmişlerdir.

Check Also

anorexia-nervosa-image

Yeme davranışı bozuklukları

Yeme davranışı bozukluklarının daha açık bir şekilde anlaşılabilmesi için normal yeme davranışının nasıl olması gerektiğini ...

10 comments

  1. Merhabalar. Kan tatlili yaptırdım ve sonuçtaki bazı değerler kafamı karıştırdı.
    EO#
    MPV
    CRP
    LY#
    MCH
    MCHC
    LY%
    EO%
    MO%

    gibi değerler normalden yüksek. HGB, HCT, WBC ve PLT değerleri normal sınırlar içerisinde olduğunda bu değerlerin pek önemsenmediğini biliyorum ancak yine de kuşkulandım.
    Cevaplayabilirseniz çok memnun olurum.

    • Önemli olan değerler normal çıkmış. Diğerleri kan sayımı esnasında matematiksel hesaplandığı için bazen ufak tefek sapmalar olabiliyor. Bu değerlerin tek başına yüksek veya alçak olmasının bir anlamı yoktur.

  2. taşıyıcı hepatit hastasıyım..

  3. biyokimya alt 16 normal değerler 5-45
    ast 20 normal değerler 5-45
    elisa HBs Ag 0,13 negatif normali 0-1
    anti hbs 27.4 pozitif normali 0-10
    anti hcv 0.05 negatif normali 0-1

  4. Merhaba. Dün tahlil yaptırdım. Buraya yalnızca normal değerlerin altında ve üzerinde çıkan değerleri yazıyorum. Yorumlarsanız sevinirim.

    Albumin: 4.9
    A-TPO: 48.7
    25 HİDROKSİ VİTAMİN D: 4.00
    WBC: 14.25
    LY%: 27.6
    EO%: 2.9
    NE#: 8.50
    LY#: 3.93
    MO#: 1.33
    EO#: 0.41
    HCT: 43.3
    PLT:477

  5. EMELCAN PEHLİVAN

    ben fmf hastasıyım bu tatlilleri yaptırdım …. sonuçlarımı doktora göstermedim daha… sonuçları degeerlendirirseniz memnun olurum… teşekkür ederim

  6. EMELCAN PEHLİVAN

    WBC:6.7,
    Lin:2.1
    Mon:0.5
    Neu:3.8
    Eos:0.3
    Bas:0.0
    Lin%:31
    Mon%:7
    Neo%:57
    Eos%:5
    RBC:5.25
    Hgb:14.9
    HCT:44.0
    MCV:84
    MCH:28.4
    MCHC:33.9
    Plt:298
    Pct:0.322
    MPV:10.8
    RDW:14.1
    PDW:11.8
    CI:99.5
    RF II:0.0

Bir Cevap Yazın